לסינטה טלה, בשונה מלסינטה כבש, אין את הריח האופייני של בשר כבשים, צבע הבשר בהיר יותר (ורוד–לבן) ומשקלו של כל נתח נע בין 400-300 גרם. אל תחליפו בסינטה כבש (ואל תיתנו לקצב לבלבל אתכם) – הוא כבד יותר ופחות מתאים לעונה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-250 מעלות, מפעילים מצב גריל עליון ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מתבלים נתחי סינטה בשפע מלח ופלפל שחור, מעבירים לתבנית וצולים 10־15 דקות עד שהבשר משחים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
2
פורסים את נתחי הסינטה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מסדרים אותן בחפיפה בצלחת הגשה גדולה.
מכינים רוטב ומגישים
3
כותשים נענע, פיסטוקים, שום וקליפת לימון למחית גסה. מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל לפרוסות הסינטה, מפזרים פרוסות צ'ילי ומלח גס ומגישים.