מתכון

פריים ריב עם צ'ימיצ'ורי וחרדל ברנדי

מאי 2016
2 דירוגים
אנטרקוט על העצם. צילום: דניאל לילה
אנטרקוט על העצם. צילום: דניאל לילה

 

 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאנטרקוט:

לרוטב צ'ימיצ'ורי (300 מ"ל):

לרוטב חרדל ברנדי (250 מ"ל):

לאנטרקוט:

לרוטב צ'ימיצ'ורי (300 מ"ל):

לרוטב חרדל ברנדי (250 מ"ל):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים רוטב צ'ימיצ'ורי:

1

מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה והכוסברה וקוצצים אותם דק מאוד.

2

קוצצים עם סכין פלפל חריף, פלפל אדום, בצל ושום לקוביות קטנות מאוד. מעבירים לקערה גדולה את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה יחד עם הירקות הקצוצים ומוסיפים את התבלינים (חוץ ממלח דק).

3

ממיסים בכוס את המלח עם כף מים חמים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה שמן זית, שמן סויה וחומץ ומערבבים היטב.

מכינים רוטב חרדל ברנדי:

4

 בסיר קטן מביאים לרתיחה את ציר הבקר. מוסיפים חרדל, יין אדום, ברנדי, מלח ופלפל. מחממים את הכל ואז מוסיפים את השמנת והחמאה עד שהרוטב רותח ונהיה סמיך. לאחר מכן מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

5

מדליקים גריל על חום גבוה.

6

מניחים את נתח האנטרקוט בטמפ' החדר כ-10 דקות. מורחים את הנתח בשומן בקר מזוקק.

מכינים אנטרקוט על העצם:

7

 מניחים את הנתח על הגריל ומפזרים על הצד העליון מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס, לאחר 6 דקות הופכים את הנתח וצולים עד למידה הרצויה. מומלץ להגיש את הנתח במידת מדיום או מדיום-וול.