חמאה מזוקקת בחמאה שאנו קונים יש מים, ולכן לא מדובר בשומן טהור. כשמחממים ומטגנים עם חמאה, המים מתאדים וזה משפריץ ויוצר עכירות. לכן למשימות טיגון מסוימות עדיף להשתמש בחמאה מזוקקת, כלומר חמאה ללא מים. כדי להיפטר מהמים, מחממים את החמאה עד שהנוזל הצהוב הצלול נפרד מהמשקע הלבן והעכור. מצננים וכשהשומן נקרש, מפרידים אותו בקלות מהנוזלים. נשמע מסובך? אפשר לקנות חמאה מזוקקת (שנקראת גי) במכולות הודיות ובבתי טבע. לא זול, אבל אם מחשבים את הפחת, זה מתאזן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבלילה:
לציפוי
לטיגון
לזרייה
להגשה:
אופן ההכנה
1
טורפים בקערה ביצים, חלב, שמנת, מלח, סוכר וקינמון. כותשים דגני תירס לפירורים גסים (בשקית בעזרת פטיש שניצלים או במעבד מזון בפולסים) ומעבירים לקערה רחבה.
2
מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת. טובלים פרוסות לחם בבלילה ולאחר מכן בדגני הבוקר משני הצדדים ומהדקים את ציפוי הדגנים לפרוסות. מטגנים דקה-שתיים מכל צד עד הזהבה ומעבירים לצלחות הגשה.
3
מערבבים קינמון וסוכר, זורים מעל ומגישים חם עם פירות יער וסירופ מייפל.
גיוונים:
• במקום הקינמון שבבלילה משתמשים בתמצית וניל.
• מוסיפים לבלילה קליפה מגוררת מתפוז או לימון.
• משתמשים בקורנפלקס בטעמים לציפוי.