מתכון

פשטידת בצל עם חזה אווז מעושן

ספטמבר 2019
1 דירוגים
פשטידת בצל עם חזה אווז מעושן. צילום: shutterstock
פשטידת בצל עם חזה אווז מעושן. צילום: shutterstock

זוהי הווריאציה של אורנה ואלה לקיש לורן, רק בלי החזיר, והיא עובדת נפלא

למתכון המקורי קראו פשטידה (זה עוד מהתקופה שלא ידענו את ההבדל) , אבל בעצם מדובר בקיש לכל דבר.

טארט בקוטר 26 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פריך

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים קמח וחמאה במעבד מזון. מוסיפים ביצה (ואם צריך גם מים) וממשיכים לעבד רק עד שהבצק הופך לגוש. לשים מעט בידיים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק, מרפדים בו תבנית פאי ומחוררים בכמה נקודות. ¤ אופים 15-10 דקות לאפייה חלקית.

מכינים את המלית

3

מטגנים בצל בחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שמתחיל להשחים. מוסיפים סוכר חום ומערבבים להמסה. מוסיפים שום, סויה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבצל מקבל גוון קרמלי ותחתית הסיר מתחילה להיחרך. מוסיפים קמח, מערבבים קלות ומורידים מהאש.

4

מטגנים חזה אווז במחבת עד שהוא פריך.

5

טורפים ביצים בקערה גדולה ומערבבים היטב עם שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

6

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

7

מניחים את חזה האווז על הקלתית ועליו את הבצל המטוגן. יוצקים את בלילת הביצים והשמנת ובעזרת הידיים מערבבים עם הבצל.

8

אופים 40-35 דקות. אם הפאי משחים מדי, מכסים ברדיד אלומיניום.