מתכון

פשטידת בצל עם חזה אווז מעושן

זוהי הווריאציה של אורנה ואלה לקיש לורן, רק בלי החזיר, והיא עובדת נפלא

ספטמבר 2019
פשטידת בצל עם חזה אווז מעושן. צילום: shutterstock
פשטידת בצל עם חזה אווז מעושן. צילום: shutterstock

למתכון המקורי קראו פשטידה (זה עוד מהתקופה שלא ידענו את ההבדל) , אבל בעצם מדובר בקיש לכל דבר.

טארט בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים קמח וחמאה במעבד מזון. מוסיפים ביצה (ואם צריך גם מים) וממשיכים לעבד רק עד שהבצק הופך לגוש. לשים מעט בידיים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק, מרפדים בו תבנית פאי ומחוררים בכמה נקודות. ¤ אופים 15-10 דקות לאפייה חלקית.

מכינים את המלית

3

מטגנים בצל בחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שמתחיל להשחים. מוסיפים סוכר חום ומערבבים להמסה. מוסיפים שום, סויה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבצל מקבל גוון קרמלי ותחתית הסיר מתחילה להיחרך. מוסיפים קמח, מערבבים קלות ומורידים מהאש.

4

מטגנים חזה אווז במחבת עד שהוא פריך.

5

טורפים ביצים בקערה גדולה ומערבבים היטב עם שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

6

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

7

מניחים את חזה האווז על הקלתית ועליו את הבצל המטוגן. יוצקים את בלילת הביצים והשמנת ובעזרת הידיים מערבבים עם הבצל.

8

אופים 40-35 דקות. אם הפאי משחים מדי, מכסים ברדיד אלומיניום.