מתכון

פשטידת פיצוחים

מאי 2019
2 דירוגים
פשטידת פיצוחים של ריקי זקס. צילום: תמי עמר
פשטידת פיצוחים של ריקי זקס. צילום: תמי עמר

פשטידת בצל שהסוד שלה טמון בציפוי: תערובת פיצוחים סודית

תערובת הפיצוחים מתאימה לסוגים שונים של פשטידות ומעשירה את טעמן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למילוי

לתערובת הפיצוחים

להרכבת המנה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

לשים את כל החומרים, יוצרים כדור ומקררים כחצי שעה במקרר.

למילוי

2

מחממים במחבת את הבצלים הקצוצים במעט שמן וחמאה, מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה. בסיום הבישול מסירים את המכסה ומשחימים את הבצלים.

3

מעבירים את הבצלים לקערה, מוסיפים את הביצים, היוגורט, השמנת, הפלפל השחור והמלח ומערבבים.

להרכבת המנה

4

מרדדים את הבצק לעיגול ומרפדים את התבנית כולל גובה השוליים. יוצקים את תערובת המילוי ומעל בוזקים את המוצרלה.

5

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות.

6

מערבבים את כל הפיצוחים, מוציאים את התבנית ובוזקים מעל את תערובת הפיצוחים. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עד שהפיצוחים מזהיבים והתערובת מתייצבת.