היוונים אוהבים את הצזיקי כמה שיותר שמן. מאחר שקשה למצוא יוגורט עם אחוזי שומן גבוהים, אביבית מסננת אותו במשך כמה שעות וכך מעלה את אחוזי השומן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים חיתול בד מעל קערה ויוצקים עליו יוגורט, קושרים ותולים מעל כיור או קערה למשך 8-4 שעות עד שמרקמו מעט רך מלאבנה. בקיץ כדאי לבצע את הסינון במקרר. את היוגורט המסונן אפשר לשמור עד שבוע במקרר.
2
מערבבים את היוגורט עם שאר חומרי הצזיקי. מגישים או שומרים במקרר עד יומיים.