מתכון

צזיקי אמיתי

יוני 2017
1 דירוגים
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

תשכחו ממטבל יוגורט דליל. צזיקי יווני אמיתי הוא סמיך ושמנתי

היוונים אוהבים את הצזיקי כמה שיותר שמן. מאחר שקשה למצוא יוגורט עם אחוזי שומן גבוהים, אביבית מסננת אותו במשך כמה שעות וכך מעלה את אחוזי השומן.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים חיתול בד מעל קערה ויוצקים עליו יוגורט, קושרים ותולים מעל כיור או קערה למשך 8-4 שעות עד שמרקמו מעט רך מלאבנה. בקיץ כדאי לבצע את הסינון במקרר. את היוגורט המסונן אפשר לשמור עד שבוע במקרר.

2

מערבבים את היוגורט עם שאר חומרי הצזיקי. מגישים או שומרים במקרר עד יומיים.