מתכון

צ’ירשי דלעת

ספטמבר 2019
2 דירוגים
צ’ירשי דלעת של ריטה רומנו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
צ’ירשי דלעת של ריטה רומנו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הסלט הזה יצטיין גם כממרח בטוסטים עם גבינה או לצד קציצות דג

בניגוד לצ’ירשי תפוח אדמה כאן הדלעת הופכת ממש לממרח. היא נמעכת לעיסה תוך כדי בישול ואז מתבשלת עוד קצת, כשהחלק שבתחתית הסיר מתקרמל מעט (ולכן חשוב לערבב כדי למנוע חריכה).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים דלעת בסיר. מוסיפים שמן ומלח, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית או עד שהדלעת מתרככת. מדי פעם מערבבים. אין צורך להוסיף נוזלים - הדלעת מפרישה מעט נוזלים בגלל המלח וזה מספיק.

2

מועכים את הדלעת בתוך הסיר עם ממעך תפוחי אדמה לעיסה חלקה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מדי פעם מערבבים. אם הדלעת נדבקת מעט לתחתית - לא נורא, זה אפילו טעים. פשוט מערבבים בדחיפות יותר גדולה.

3

מוסיפים פלפל צ’ומה, חומץ וקימל, מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות על להבה נמוכה.

4

הצ’ירשי דלעת נשמר עד שבוע במקרר.