מתכון

ציר דגים זריז

כשקונים דגים מבקשים גם את הראש והאדרות ומכינים ציר ארומטי בחצי שעה, שמשדרג כל תבשיל או רוטב

אוקטובר 2021
ציר דגים זריז של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
ציר דגים זריז של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים היטב סיר רחב, מנמיכים את הלהבה ומאדים את הירקות עם שמן זית 5 דקות עד הזהבה.

2

מוסיפים אדרות וראשים, מים, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף ומבשלים בבעבוע עדין 30-20 דקות. מסננים.

3

שומרים במקרר עד שבוע ובמקפיא עד חודש.

ציר דגים עם טוויסט

  • ציר צרפתי מוסיפים 2 עלי דפנה וכוס יין לבן יבש או 2/1 כוס ברנדי.
  • ציר תאילנדי מוסיפים אחד או את כל התבלינים הבאים: עלי קפיר, למון גראס, ג'ינג'ר וגלנגל.
  • ציר ספרדי מוסיפים 2 עגבניות קצוצות ומתבלים בפפריקה מעושנת ו/או בקמצוץ חוטי זעפרן.
  • ציר תימני מתבלים בכפית גדושה חוויאג' למרק ובסוף הבישול מוסיפים גם כוסברה ומיץ לימון.
  • אוהבים אניס? מוסיפים פרנו או עראק ו/או צרור טרגון.