החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים היטב סיר רחב, מנמיכים את הלהבה ומאדים את הירקות עם שמן זית 5 דקות עד הזהבה.
2
מוסיפים אדרות וראשים, מים, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף ומבשלים בבעבוע עדין 30-20 דקות. מסננים.
3
שומרים במקרר עד שבוע ובמקפיא עד חודש.
ציר דגים עם טוויסט
- ציר צרפתי מוסיפים 2 עלי דפנה וכוס יין לבן יבש או 2/1 כוס ברנדי.
- ציר תאילנדי מוסיפים אחד או את כל התבלינים הבאים: עלי קפיר, למון גראס, ג'ינג'ר וגלנגל.
- ציר ספרדי מוסיפים 2 עגבניות קצוצות ומתבלים בפפריקה מעושנת ו/או בקמצוץ חוטי זעפרן.
- ציר תימני מתבלים בכפית גדושה חוויאג' למרק ובסוף הבישול מוסיפים גם כוסברה ומיץ לימון.
- אוהבים אניס? מוסיפים פרנו או עראק ו/או צרור טרגון.