מתכון

צלי עוף בבצלצלים

9 דירוגים
עוף. צילום: shutterstock
עוף. צילום: shutterstock

תבשיל חורפי עם טעמים דומיננטיים של בצל

שימו לב – העוף זקוק לשעה השריה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את נתחי העוף ביין (בכלי מכוסה במקרר) לשעה לפחות ואפשר יותר.

2

מוציאים את הנתחים מהיין (שומרים את היין) ומייבשים. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומקמחים.

3

מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים בו את נתחי העוף 8 דקות להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

4

מוסיפים בצלצלים ומטגנים 5 דקות עד הזהבה.

5

מחזירים את העוף, יוצקים את היין שנותר מההשריה ומצמצמים כמעט לחלוטין. מוסיפים עלי דפנה ותימין ויוצקים ציר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות. מדי פעם מוודאים שלא חסרים נוזלים.