מתכון

צלי עוף ביין לבן ותבלינים

ספטמבר 2019
3 דירוגים
צלי עוף ביין לבן ותבלינים. צילום: shuttetstock
צלי עוף ביין לבן ותבלינים. צילום: shuttetstock

כל בני הבית מתים על העוף הזה

העוף הזה הוא המומחיות של ענת, אבל דורון נהנה ממנו במיוחד: "אני הכי אוהב שענת מבשלת לי, לא רק כי יש לה יד מעולה אלא כי אני מתענג על תשומת הלב."

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול וכבד עם שמן ומטגנים נתחי עוף 7-6 דקות מכל צד על להבה בינונית-גבוהה עד הזהבה. מוציאים את הבשר ושומרים בצד.

2

מוסיפים בצל וגזר ומטגנים 4-3 דקות לריכוך קל תוך גירוד המשקעים שהצטברו בתחתית. מוסיפים כף קמח ומערבבים כדקה עד שהוא נספג בנוזלים שבסיר. מוסיפים כף נוספת ושוב מערבבים לספיגה.

3

מחזירים את העוף לסיר. מוסיפים יין, ציר/מים ותבלינים, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהעוף והגזר רכים. 10 דקות לפני תום הבישול מסירים את המכסה כדי הנוזלים יצטמצמו והרוטב יסמיך מעט.