מתכון

צלעות כבש ברוטב ברביקיו-טחינה ומטבל שזיפים

צלעות כבש ברוטב ברביקיו־טחינה ומטבל שזיפים של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, מתוך הספר Chasing Smoke (צילום: פטרישיה ניבן)
צלעות כבש ברוטב ברביקיו־טחינה ומטבל שזיפים של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, מתוך הספר Chasing Smoke (צילום: פטרישיה ניבן)

טיפ: בחרו שדרת צלעות טלה שלמה שמכסה השומן שלה אינו עבה מאוד, וכך לא תצטרכו להתעסק עם הסרת השומן לפני שאתם מפרידים את השדרה לצלעות בודדות

אזהרה מראש: בגלל נוכחות השומן, הצלייה תניב הרבה עשן, כך שמוטב לצלות את הבשר מחוץ לבית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב ברביקיו-טחינה

לרוטב שזיפים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב ברביקיו-טחינה

1

טוחנים את כל המרכיבים בעזרת מוט ריסוק ידני או מעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט יותר מים כדי להגיע למרקם דמוי מיונז – תלוי בסוג הטחינה שבה אתם משתמשים.

מכינים רוטב שזיפים

2

מניחים פלחי שזיפים, סוכר, שום, צ'ילי, פלפל, רכז רימונים ועלה דפנה במחבת קטנה ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מבשלים 5 דקות, עד שהשזיפים מתרככים ומתחילים להתפרק. מסירים מהלהבה ומוסיפים מלח וחומץ.

3

מברישים צלעות טלה מכל הצדדים ברוטב ברביקיו־טחינה. את יתר הרוטב שומרים בצד להברשת הצלעות במהלך הצלייה.

4

מניחים את הצלעות על רשת הצלייה של הגריל, צולים 2 דקות, הופכים ומברישים את חלקן העליון ברוטב ברביקיו־טחינה. צולים 2 דקות נוספות, הופכים ושוב מברישים ברוטב. חוזרים על תהליך הפיכת והברשת הצלעות עד שהן נצלות 6 דקות מכל צד. מרפדים צלחת הגשה בעלי סלק ומעבירים אליה את הצלעות.

5

מניחים את חצאי השזיפים על רשת הגריל כשהצד החתוך שלהם כלפי מטה. צולים כדקה, רק כדי שהם יתחממו, ומוסיפים אותם לצלחת ההגשה. מגישים לצד רוטב שזיפים.

להכנה ללא גריל: מלהיטים מחבת צלייה כבדה משומנת במעט שמן זית וצולים את הצלעות והשזיפים בדיוק כמו שצולים אותן על הגריל. שימו לב, הצלייה כרוכה בהרבה עשן.