לפני שמוסיפים את המים, מניחים את הצנצנת על השעועית על משקל מטבח ומאפסים – כך שוקלים במדויק את כמות המים ואפשר לחשב את כמות המלח שיש להוסיף (למשל, על 1 ליטר מים מוסיפים 60 גרם מלח).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מעבירים צלפים שטופים לצנצנת, מוסיפים מים לכיסוי ומלח במשקל 6% ממשקל המים. מניחים במקום קריר ויבש למשך 12 ימים.
2
ב– 5 הימים הראשונים פותחים את הצנצנת מידי יום כדי לאפשר לגזים להתשחרר.
3
אחרי 14 יום מוסיפים 3-2 כפות חומץ בן יין. מאחסנים בקירור.
4
הצלפים הכבושים ישמרו עד 6 חודשים