מתכון

קארי דלעות

3 דירוגים
קארי דלעות של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה
קארי דלעות של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה

הטעמים המתוקים-חריפים-חמוצים של הקארי מתפתחים בפה ומתגלים בזה אחר זה. מגישים עם אורז או עם סטיקי רייס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב ונמוך (למשל סוטאז') עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות על להבה בינונית עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים שום ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים תבלינים יבשים ומחית קארי ומטגנים דקה תוך ערבוב לשחרור הארומות.

2

מוסיפים קוביות דלעת ומערבבים בעדינות כדקה רק עד שהן נעטפות בשמן המתובל.

3

מוסיפים נוזל קוקוס, ג'ינג'ר וגבעולי למון גראס ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות ללא כיסוי עד שהדלעת רכה מאוד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הצורך.