מתכון

קבבים של חוות צוק

אפריל 2020
קבב טלה של אסף שנער, חוות צוק. צילום: מאיי תדהר
קבב טלה של אסף שנער, חוות צוק. צילום: מאיי תדהר

קבב טלה עסיסי שלא תוכלו להפסיק לאכול

יש דרכים רבות להכין קבב. אני אוהב את הקבב שלי פשוט ובסיסי, עם טעמים עדינים של טלה בשילוב עם בקר, עלים טריים קצוצים ומעט שום – כך מתקבל מוצר עסיסי מאוד, עדין בטעמיו ולא מאוד יקר (מכיוון שרובו מתבסס על בקר ולא טלה). אפשר לשחק בתערובת עם היחסים של הטלה והבקר – אבל לא לוותר על הטלה לגמרי, מכיוון שהוא מעניק לקבב את הטעם האהוב שאנחנו מחפשים. בלעדיו, הקבב הוא פשוט עוד קציצה.

עוד טיפים לקבב מוצלח:

  • בצל: אם אוכלים את הקבב ביום שבו מכינים את התערובת – ניתן להוסיף לה בצל (2-1 בצלים בינוניים קצוצים דק-דק). אם לא אוכלים באותו יום – כדאי לוותר, כיוון שלבצל יש נטייה להחמיץ ולשנות את הטעם שלו במקרר או בהקפאה.
  • הבשר: לא כולם אוהבים את הטעמים העזים של בשר צאן, אבל כדאי לדעת שרמת הארומטיות של הצאן מושפעת משני גורמים:
    1. הזן: זן אסף הוא בעל טעמים עדינים, ואילו זני טלה אחרים (מרינו ובלאדי למשל) הם בעלי טעמים עזים יותר. אני אוהב להשתמש בזן אסף.
    2. גיל החיה: טלה = חיה צעירה = טעמים עדינים; כבש = חיה בוגרת = טעמים עזים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים ולשים במשך 2 דקות עד לקבלת מסה אחידה ולא דחוסה מדי.

2

יוצרים בידיים קציצות במשקל של כ-50 גרם האחת ומעבירים למקרר לכחצי שעה.

3

מחממים מחבת פסים או מחבת ברזל כבדה על להבה גבוהה או גריל פחמים. צולים את הקבבים במשך כ-3 דקות מכל צד, או עד למידת העשייה הרצויה.