טחונים בטעם

מתכונים מנצחים עם בשר טחון

מקציצות דרך ממולאים ועד תבשילים - מה עושים עם בשר טחון?
מרץ 2019

לבשר הטחון יש מועדון מעריצים מושבע, עם לא מעט מכורים לקבב, המבורגר, קובה, קציצות למיניהן ועוד. אספנו עבורכם מבחר מתכונים טעימים מהמטבחים השונים החל ממטבח ארמני דרך פרסי ועד אסיאתי, שכוללים גם מרקים וממולאים למיניהם. במתכונים תמצאו  נתחים שונים לטחינה ומגוון סוגי בשר – עוף, בקר, טלה ועוד.

עגבניות ממולאות באורז ובשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עגבניות ממולאות באורז ובשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

עגבניות ממולאות באורז ובשר

מבשלים חלקית את האורז מראש, מה שחוסך את ההתלבטות עד כמה למלא את העגבניות, כדי שלא יתפקעו כשהמלית תגיע לנפח מלא למתכון המלא
פפרדלה עם קציצות ביס ברוטב שעועית ירוקה ופול ירוק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
פפרדלה עם קציצות ביס ברוטב שעועית ירוקה ופול ירוק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

פפרדלה עם קציצות ביס ברוטב שעועית ירוקה ופול ירוק

מנה אביבית מדרום איטליה, שמבוססת על משולש הקסם: שמן זית, שום ועגבניות למתכון המלא
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

לזניה כרוב ובשר

לזניה נטולת גלוטן מעלי כרוב בטעמים ערביים: צנוברים, בהרט, רכז רימונים - כל מה שכולנו אוהבים למתכון המלא
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

פסטה ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות

1 דירוגים
 אם אין לכם כוח להכין פסטה יש המון סוגים של אטריות או שבבי אורז שיתאימו לקציצות ודורשות בישול קצרצר למתכון המלא
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן

כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט

כבש, נענע, אפונה - מה יותר בריטי מזה? ובכל זאת כמה תבלינים אקזוטיים עוטפים את המנה בניחוחות אלף לילה ולילה למתכון המלא
סְפֵיחָה בַּעַלבָּקִיהֶ (Baalbakiye) של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סְפֵיחָה בַּעַלבָּקִיהֶ (Baalbakiye) של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סְפֵיחָה בַּעַלבָּקִיהֶ (Baalbakiye)

הייחוד של הספיחה בעלבקייה טמון בשימוש ברכז רימונים, טחינה ועגבניות - המון עסיס שמונע מהבשר להתייבש באפייה למתכון המלא
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

9 דירוגים
שם כללי למנות פועלים בטיגון עדין וממושך המעמיק את הטעם. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות למתכון המלא
קבב טלה על סלט טורקי אמיתי של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
קבב טלה על סלט טורקי אמיתי של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

קבב טלה על סלט טורקי אמיתי

אנחנו קוראים למנה הזו קבב גזיאנטפ על שם אזור בטורקיה המשופע במטעי פיסטוקים, שבו מכינים את הקבב למתכון המלא
המבורגר פטנט עם צ'יפס בטיגון כפול של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
המבורגר פטנט עם צ'יפס בטיגון כפול של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

המבורגר פטנט עם צ'יפס בטיגון כפול

4 דירוגים
את משקעי הצלייה של הטיגון אפשר לנצל לטיגון ירקות. הוספנו פטריות שימג'י, אבל אפשר לטגן ברוקולי או אספרגוס חלוט למתכון המלא
כפתה - קציצות בשר עטופות בתפוח אדמה של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
כפתה - קציצות בשר עטופות בתפוח אדמה של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

קציצות בקר עטופות בתפוחי אדמה – כְּפְתָה

16 דירוגים
הכְּפְתוֹת הן רכיב חשוב במטבח של אימא, חלק בלתי נפרד מהקוסקוס של שבת, ואנחנו אוכלות אותן עם הרבה לימון למתכון המלא
לזניה בולונז מתוך "קפה איטליה - ספר המתכונים שלנו", צילום: מיכל רביבו, הוצאת מטר
לזניה בולונז מתוך "קפה איטליה - ספר המתכונים שלנו", צילום: מיכל רביבו, הוצאת מטר

לזניה בולונז של קפה איטליה

4 דירוגים
מתכון לסועדים רעבים. קלאסיקה איטלקית המגיעה מין "העיר האדומה" - בולוניה. מלאכת מחשבת של פסטה, בולונז ובשמל למתכון המלא

קלאסיקה משודרגת: רוטב בולונז הפוך

ניסיתם פעם להכין בולונז הפוך? עם הטריק של השפים ניר ויימן וירון לסר ממסעדת מל ומישל תקבלו רוטב עם טעמים מתוקים ורעננים יותר למתכון המלא
סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית ורכז רימונים. צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית ורכז רימונים. צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש

סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית

1 דירוגים
ריקון הסלקים פשוט שכן בישולם המוקדם מרכך אותם. את תוכן הסלקים כדאי לשמור להכנת סלט רענן עם כוסברה ובצל אדום למתכון המלא
  • אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה. צילום: דניאל לילה
    אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה. צילום: דניאל לילה
  • אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה. צילום: דניאל לילה
    אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה. צילום: דניאל לילה

אוזני המן מבצק אווזים במילוי טלה של ארז קומורובסקי

2 דירוגים
כמעט לא משתמשים בשומן אווז באפייה וחבל, כי זהו אחד השומנים הטעימים ביותר למאפים מלוחים למתכון המלא
  • סיר הממולאים הגדול - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
    סיר הממולאים הגדול - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
  • סיר הממולאים הגדול - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
    סיר הממולאים הגדול - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש

סיר הממולאים הגדול

מתכון עתיק מהמטבח היהודי הספרדי: ירקות ממולאים באורז, בשר ונענע, מבושלים ברוטב עגבניות ורכז רימונים למתכון המלא
קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון

הפתעה — בתוך הקציצה הוטמן פרח כרובית קטן, שתודות לגלגול עדין ומתחשב מצליח לשמור על אישיותו ומרקמו למתכון המלא