מתכון

קבב דג ים, צזיקי, מנגולד ושעועית מש

מרץ 2019
2 דירוגים
קבב דג ים, צזיקי, מנגולד ושעועית מש של שף רם ענתבי. צילום: רן בירן
קבב דג ים, צזיקי, מנגולד ושעועית מש של שף רם ענתבי. צילום: רן בירן

הכריזו על יום מעשים טובים – כלפי עצמכם. שף רם ענתבי מציע לצהריים קבב דג ים שיגרום לכם להרגיש נפלא

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקבב דג

לצזיקי

לשעועית מש

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקבב דג

1

מערבבים את כל מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות. מכניסים למקרר לכשעה. צולים את קציצות הקבב על גריל פחמים או מחבת פסים.

לצזיקי

2

במחבת עם מעט שמן זית מאדים את הבצל והמנגולד. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מן האש. מקררים לטמפרטורת חדר. מוסיפים את הירקות המאודים ליוגורט. מוסיפים את מיץ הלימון והשמיר הקצוץ, ומתבלים במלח לפי הצורך.

לשעועית מש

3

שוטפים היטב את השעועית ומשרים אותה במים קרים כשעה. מרתיחים מים בסיר בישול, מוסיפים את השעועית למים הרותחים ומבשלים כ-30 דקות. מסירים מן האש ומסננים. מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט שמן זית ולימון.

להרכבת המנה

4

מניחים בקערת הגשה 3 כפות שעועית מש מבושלת. מניחים בכל קערה מחצית מהצזיקי על המש, ומעל מניחים את קבב הדג הצלוי. מעטרים בעלי כוסברה שלמים ומגישים מיד.