פשר להכין כמות גדולה, לשמור במקפיא ולהשתמש בו כרוטב לפסטה, ירקות בתנור, פירות ים על הגריל ועוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקבבים ( 12-10 יחידות)
לרוטב עגבניות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים רוטב עגבניות
1
מבשלים עגבניות בסיר גדול 30 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים פלפלים חריפים ומבשלים 30 דקות עד לריכוך.
2
מוסיפים לימון כבוש, כוסברה ושמן זית ומבשלים 4 דקות לספיגת טעמים. מתבלים במלח ופלפל. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא.
מכינים את הקבבים ומגישים
3
מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קבבים פחוסים במשקל 50 גרם כל אחד (בערך בקוטר 6 ס"מ).
4
מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד עד השחמה.
5
יוצקים למחבת את הרוטב ו- 1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 10 דקות עד שהקבבים מבושלים ועטופים ברוטב.
6
מגישים עם לחם לבן או ברוסקטות.