מתכון

קבב לוקוס ברוטב עגבניות חריף של הבסטה

הרוטב הפשוט הזה הוא רוטב עגבניות לכל דבר, רק שיש לו טוויסט: פלפלים חריפים ולימון כבוש

דצמבר 2019
קבב לוקוס ברוטב עגבניות חריף של הבסטה. צילום: דניאל לילה
קבב לוקוס ברוטב עגבניות חריף של הבסטה. צילום: דניאל לילה

פשר להכין כמות גדולה, לשמור במקפיא ולהשתמש בו כרוטב לפסטה, ירקות בתנור, פירות ים על הגריל ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקבבים ( 12-10 יחידות)

לרוטב עגבניות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות

1

מבשלים עגבניות בסיר גדול 30 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים פלפלים חריפים ומבשלים 30 דקות עד לריכוך.

2

מוסיפים לימון כבוש, כוסברה ושמן זית ומבשלים 4 דקות לספיגת טעמים. מתבלים במלח ופלפל. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא.

מכינים את הקבבים ומגישים

3

מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קבבים פחוסים במשקל 50 גרם כל אחד (בערך בקוטר 6 ס"מ).

4

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד עד השחמה.

5

יוצקים למחבת את הרוטב ו- 1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 10 דקות עד שהקבבים מבושלים ועטופים ברוטב.

6

מגישים עם לחם לבן או ברוסקטות.