מתכון

קדאיף פירות קיץ וקצפת

השידוך המרענן הזה כולל פלחי נקטרינות צלויים בדבש מתובל, קצפת ואגוזי לוז

קדאיף של קיץ עם נקטרינות צלויות בדבש, קצפת ואגוזי לוז של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
קדאיף של קיץ עם נקטרינות צלויות בדבש, קצפת ואגוזי לוז של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

כל פרי קיץ אחר יתאים גם, למשל מנגו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 5-4- מנות:

לנקטרינות:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים את בסיסי הקדאיף: מערבבים קדאיף, חמאה ודבש בקערה ומפרידים את האטריות באצבעות, כדי שיצופו בתערובת. מסדרים בתבנית בסיסי קדאיף בצורה שאוהבים.

2

אופים 15 דקות להזהבה יפה ואחידה.

3

מכינים את הנקטרינות: ממיסים חמאה ודבש במחבת, מוסיפים תבלינים ופלחי נקטרינות וצולים 3 דקות להזהבה וריכוך קל.

4

מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר כ 3- דקות לקצפת יציבה ורכה.

5

מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים קצפת ופלחי נקטרינות על בסיסי הקדאיף, מפזרים אגוזי לוז ומגישים מייד.