מתכון

קדירת עוף בפטריות

הקדירה הזאת היא הדרך הטובה ביותר להכין סיר עוף מפנק שנשמר עסיסי גם בחימום חוזר

25,450 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
עוף בפטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל
עוף בפטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל

אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים, או כמוני במיקס של כל מיני, ואם רוצים לתגבר את טעם הפטריות – אפשר להוסיף גם פורצ'יני מיובשות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מצפים נתחי עוף בתערובת קמח, מלח ופלפל ומנערים את העודפים.

2

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הנתחים כ־20 דקות להזהבה משני הצדדים. מוציאים את הנתחים לצלחת.

3

מוסיפים לסיר שום, פטריות, מלח ופלפל ומזהיבים תוך כדי ערבוב 8־10 דקות. מוסיפים מרטיני או יין ומגרדים את תחתית הסיר. מחזירים את נתחי העוף, מוסיפים עשבי תיבול ומרק או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך והרוטב סמיך (לחלופין אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות ללא כיסוי כשעה). מדי פעם מוודאים שלא חסרים נוזלים.

4

מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם אורז או פירה.