מתכון

קדרת אוסובוקו טלה וירקות שורש עם שזיפים ודבש מבושם

מה שנהדר בכבש הוא שכל עוד יש מספיק נוזלים אין חשש לבישול יתר. הבשר רק הולך ומשתבח

מרץ 2025
קדרת אוסובוקו טלה וירקות שורש עם שזיפים ודבש מבושם של רות אוליבר. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
קדרת אוסובוקו טלה וירקות שורש עם שזיפים ודבש מבושם של רות אוליבר. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים 2 כפות שמן בקדרה גדולה או בסיר כבד שמתאים לתנור ומטגנים את הבשר מכל הצדדים כ 10 דקות להשחמה. מוסיפים דבש, שום, מלח ופלפל, מטגנים עוד 2 דקות ומוציאים את הבשר מהסיר.

2

מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים בצל, גזר, כרישה, כורכום, שורש פטרוזיליה וג'ינג'ר כ 5 דקות לזיגוג הירקות.

3

מוסיפים יין, ציר, מקלות קינמון, שזיפים ותימין. מחזירים את הבשר לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה (אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים).

4

בינתיים מחממים תנור ל 160 מעלות.

5

מעבירים את הקדרה לתנור לשעה וחצי.

6

מוסיפים תפוחי אדמה, בטטות ושומשום ואופים עוד שעה עד שהכל שחום ורך.