מתכון

קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית

לקט ירוקים רענן שמגישים כתוספת למנה העיקרית. עצירת הבישול במי קרח אחרי החליטה עוזרת לשמור על צבעם העז

מרץ 2020
קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב קרמל סויה (1/2 ליטר רוטב)

אופן ההכנה

מכינים את הירקות

1

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים וחולטים כל ירק בנפרד: 5 דקות לכרוב ניצנים ולבאק צ’וי ודקה-שתיים לאפונה סינית. מעבירים מייד לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. חוצים את כרוב הניצנים, ואת הבאק צ’וי מפרקים לעלים.

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את כרוב הניצנים 3 דקות עד שמזהיב קלות. מוסיפים באק צ’וי ואפונה סינית ומקפיצים כמה שניות. מתבלים במלח ומסירים מהכיריים.

מכינים את הרוטב

3

מביאים את כל החומרים למעט מיץ הלימון לרתיחה בסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. המרקם יהפוך למעט צמיגי, אך אל חשש — מיץ הלימון ידלל אותו.

4

מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומצננים. שומרים בכלי סגור בקירור עד חצי שנה

מגישים

5

מעבירים את תכולת המחבת לקערת הגשה, מפזרים נבטים ובוטנים, מזלפים רוטב קרמל סויה ומגישים.