מתכון

קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית

מרץ 2020
1 דירוגים
קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת ירקות ירוקים של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

לקט ירוקים רענן שמגישים כתוספת למנה העיקרית. עצירת הבישול במי קרח אחרי החליטה עוזרת לשמור על צבעם העז

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב קרמל סויה (1/2 ליטר רוטב)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הירקות

1

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים וחולטים כל ירק בנפרד: 5 דקות לכרוב ניצנים ולבאק צ’וי ודקה-שתיים לאפונה סינית. מעבירים מייד לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. חוצים את כרוב הניצנים, ואת הבאק צ’וי מפרקים לעלים.

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את כרוב הניצנים 3 דקות עד שמזהיב קלות. מוסיפים באק צ’וי ואפונה סינית ומקפיצים כמה שניות. מתבלים במלח ומסירים מהכיריים.

מכינים את הרוטב

3

מביאים את כל החומרים למעט מיץ הלימון לרתיחה בסיר, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. המרקם יהפוך למעט צמיגי, אך אל חשש — מיץ הלימון ידלל אותו.

4

מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומצננים. שומרים בכלי סגור בקירור עד חצי שנה

מגישים

5

מעבירים את תכולת המחבת לקערת הגשה, מפזרים נבטים ובוטנים, מזלפים רוטב קרמל סויה ומגישים.