מתכון

קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים

פברואר 2019
4 דירוגים
קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת פאלדה עם פריקה ותפוזים סיניים מותססים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

אפשר להשתמש בתפוזים סיניים טריים, אך מומלץ מאוד להשתמש בכבושים אשר מוסיפים מתיקות מיוחדת

תהליך ההתססה של התפוזים הסיניים מאוד פשוט, והוא מנטרל את המרירות שלהם ומותיר אותם מתקתקים ובעלי רובד טעמים מגוון. הטעמים האלו הם שמתבלים את הבשר בקדרה, והפריקה מוסיפה לחגיגה את הטעם המעושן העמוק שלה.

שימו לב, קל מאוד להכין תפוזים סיניים מותססים (או כבושים), אך התהליך אורך כ־3 שבועות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתפוזים סיניים מותססים

לתפוזים סיניים מותססים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לתפוזים סיניים מותססים

1

פוצעים את התפוזים הסיניים בקצותיהם עם סכין ומניחים בקערה. משפשפים אותם היטב במלח ומשהים כשעה וחצי להגרת נוזלים. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מכסים בשמן זית, אוטמים ושומרים בטמפרטורת החדר. אחרי שלושה שבועות התפוזים מוכנים. אחרי הפתיחה מעבירים למקרר ושומרים עד חצי שנה.

לקדרה

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים בנדיבות את דופנות הקדרה בשמן זית.

3

מניחים בקדרה את הפריקה ומעליה את הפאלדה, הבצלים, התפוזים הסיניים המותססים (או הטריים), מלח ופלפל. מוסיפים מים עד כאצבע מתחת לגובה התבשיל. אוטמים בנייר אפייה וסוגרים את המכסה.

4

אופים כחצי שעה. מנמיכים את חום התנור ל־105 מעלות ואופים במשך לילה (8־10 שעות).