מתכון

קדרת שוקי ברווז עם תפוזים

פברואר 2019
2 דירוגים
קדרת שוקי ברווז עם תפוזים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת שוקי ברווז עם תפוזים של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

תפוזים וברווז הם חיבור ידוע. כאן התפוזים המותססים נותנים גוון אחר, עשיר ומיוחד, אך אפשר להשתמש גם בטריים

שימו לב, קל מאוד להכין תפוזים מותססים (כבושים) בבית, אך התהליך אורך כ־3 שבועות. מומלץ מאוד להכין אותם, אך אפשר כמובן להשתמש גם בתפוזים טריים במקום.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתפוזים מותססים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לתפוזים מותססים

1

פורסים תפוזים ומניחים בקערה. משפשפים את התפוזים היטב במלח ומשהים כשעה וחצי להגרת נוזלים. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מכסים בשמן זית, אוטמים ושומרים בטמפרטורת החדר. אחרי שלושה שבועות התפוזים מוכנים. אחרי הפתיחה מעבירים למקרר ושומרים עד חצי שנה.

לקדרה

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. מעסים את שוקי הברווז עם התבלינים והתפוזים המותססים (או טריים פרוסים). מניחים בקדרה, מוסיפים מים, אוטמים עם נייר אפייה וסוגרים את המכסה. אופים ½2־3 שעות.