מתכון

קולאג' מהיר מעלי פילו

3 דירוגים
קולאג' מהיר מעלי פילו של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
קולאג' מהיר מעלי פילו של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

במקום לחתוך את הבצק לריבועים מקפלים את העלים כשהם בערימה ואז חותכים אותם למשולשים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ סוכר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים סוכר ומים בקלחת, נותנים לסירופ לבעבע כדקה, מסירים מהאש ומצננים.

2

ממסים חמאה במיקרוגל, מוציאים ומניחים על השיש עד שהחמאה תיפרד למוצקי חלב (החלק התחתון הלבן) ולחמאה מזוקקת (החלק העליון הצהוב).

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים את עלי הפילו זה על זה (אין צורך להפריד ביניהם), מפזרים שכבה דקה של פיסטוקים או אגוזים על העלה העליון בערימה. מקפלים את כל הערימה למלבן ברוחב כ־6 ס"מ. חותכים את הגליל באלכסון ליצירת משולשים ומסדרים אותם בתבנית. יוצקים חמאה מזוקקת מעל ואופים כ־20 דקות עד להזהבה מלאה. מוציאים מהתנור ויוצקים את סירופ הסוכר. נותנים לסירופ להיספג ומגישים.