מתכון

קונפי שום ועלי גפן

כמו קונפי שום, רק עם תיבול של עלי גפן. אפשר להגיש את הקונפי כמזט, למרוח על לחם או להוסיף לירקות צלויים

1,787 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
קונפי שום ועלי גפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קונפי שום ועלי גפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים את שמן הזית לסיר קטן. מוסיפים שום, עלי גפן ומלח ומבשלים על אש קטנה מאוד כ־40 דקות (אפשר להקטין את האש למינימום על ידי הנחת משטח לקליית ירקות בין הסיר לאש). שימו לב שהשמן לא ירתח ויישרף.

2

יוצקים את תכולת הסיר לצנצנת מעוקרת ויבשה. שומרים בטמפרטורת החדר עד שבועיים.