מתכון

קונפי שום ועלי גפן

מאי 2019
2 דירוגים
קונפי שום ועלי גפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קונפי שום ועלי גפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כמו קונפי שום, רק עם תיבול של עלי גפן. אפשר להגיש את הקונפי כמזט, למרוח על לחם או להוסיף לירקות צלויים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים את שמן הזית לסיר קטן. מוסיפים שום, עלי גפן ומלח ומבשלים על אש קטנה מאוד כ־40 דקות (אפשר להקטין את האש למינימום על ידי הנחת משטח לקליית ירקות בין הסיר לאש). שימו לב שהשמן לא ירתח ויישרף.

2

יוצקים את תכולת הסיר לצנצנת מעוקרת ויבשה. שומרים בטמפרטורת החדר עד שבועיים.