מתכון

קונפי תירס

אוגוסט 2019
2 דירוגים
קונפי תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קונפי תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

תהליך הבישול האיטי בשומן מעצים את טעם התירס, מעניק לו מרקם רך ומוסיף גוון טעם אגוזי

אחסון: קונפי התירס יישמר במקרר עד שלושה שבועות.

הצעות הגשה: הגרגרים המתקתקים מעולים כמו שהם כחטיף, והם גם נהדרים מעל לחם קלוי עם קצת גבינת פרמזן. אפשר לשלב אותם בפולנטה, להוסיף לבלילה של פנקייק או לפשטידות.

עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים חמאה בסיר, מבשלים על אש נמוכה מאוד כ־20 דקות עד שהחמאה מקבלת צבע ענברי שקוף ומעלה ניחוח אגוזי. במהלך החימום יווצר מעל החמאה קצף - אלו מוצקי החלב, אפשר לתת להם לשקוע ולהישרף (הם יוסיפו עוד טעם אגוזי) ואפשר לקפות אותם.

2

מניחים גרעיני תירס, מלח ושיני שום בסיר קטן וצר. מסננים את החמאה המזוקקת (כדי להיפטר מהמשקעים) מעל התירס - החמאה אמורה לכסות את התירס - ומבשלים 35־40 דקות על אש נמוכה מאוד בבעבוע עדין. מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת (הנחיות לעיקור לעיל) יחד עם שומן הבישול.