מתכון

קוקילידה שוקולד צ’יפס במילוי מוס שוקולד

מרץ 2020
2 דירוגים
קוקילידה שוקולד צ’יפס במילוי מוס שוקולד של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קוקילידה שוקולד צ’יפס במילוי מוס שוקולד של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הקוקילידה היא שדרוג של הקסטה שכולנו ליקקנו כשהיינו קטנים. עוגיות רכות ועסיסיות מעלות אותה לרמה של קינוח מושקע

שימו לב: מתחילים את ההכנה לפחות יום מראש.

גיוונים: מזלפים את מוס השוקולד לכוסיות קטנות, מקררים ומגישים כמוס לכל דבר. לקישוט מזלפים קצפת או מפזרים ברס או כדורי קליק קטנים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגיות שוקולד צ’יפס

למוס שוקולד תבנית שקעים מסיליקון בקוטר 6 ס"מ ועומק ½1 ס"מ

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו ומרפדים 3-2 תבניות תנור בנייר אפייה.

מכינים את העוגיות

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות לתערובת קרמית. מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבלים לקבלת בצק דביק. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים לפיזור.

3

מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת 80 כדורים בקוטר 3 ס”מ (אל דאגה — העוגיות משתטחות בתבנית). מניחים בתבניות במרווחים של 3 ס”מ לפחות.

4

אופים 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד שבועיים.

מכינים את המוס

5

מקציפים שמנת לקצפת יציבה ושומרים במקרר.

6

ממיסים שוקולד במיקרוגל או על ביין מארי ומצננים קלות.

7

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן בעל ידית ארוכה. מבשלים את הסירופ כ-7 דקות ללא ערבוב עד שכל פני השטח מתמלאים בועות גדולות (אם יש לכם מדחום סוכר — 118 מעלות).

8

בינתיים שמים חלמונים בקערת מיקסר. כשהסירופ מוכן, מקציפים את החלמונים כחצי דקה ויוצקים עליהם את הסירופ בזהירות (מומלץ לצקת אותו על דופן הקערה, כדי שלא יתיז). מקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה (כמעט לבנה), סמיכה ותפוחה.

9

מוסיפים את השוקולד המומס לחלמונים וטורפים במטרפה ידנית לקרם סמיך מאוד. מקפלים פנימה את הקצפת עד שמתקבל מוס אוורירי.

10

ממלאים תבנית שקעים במוס בעזרת כף או כד ומקפיאים למשך הלילה.

מרכיבים את הקוקילידה ומגישים

11

למחרת מחלצים את עיגולי המוס מהתבנית ומניחים כל אחד בין שתי עוגיות שוקולד צ’יפס. מגישים מייד או שומרים במקפיא בכלי סגור עד חודש.