מתכון

קורדונטי פלפלים ברוטב אנשובי ולימון

דצמבר 2019
3 דירוגים
קורדונטי פלפלים (פסטה דקיקה) ברוטב אנשובי ולימון של תמר כהן צדק. צילום: רן בירן
קורדונטי פלפלים (פסטה דקיקה) ברוטב אנשובי ולימון של תמר כהן צדק. צילום: רן בירן

הפסטה נראית כמו קיסמים ארוכים - דומה במראה שלה לאטריות אבל במרקם נגיס יותר

קורדה הוא מיתר באיטלקית וקורדונטי הם מיתרים דקיקים. לא באמת צורת פסטה קיימת אלא המצאה שלי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטה

לרוטב שמן אנשובי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

קולים פלפלים

1

מחממים תנור ל־220 מעלות. מניחים פלפלים בתבנית מרופדת נייר אפייה וקולים כ־50 דקות עד שהקליפה משחירה. מצננים, קולפים, נפטרים מהגרעינים וטוחנים ב־3־4 פולסים למחית חלקה

מכינים פסטה

2

מניחים קמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה חלמונים, ביצה ומחית פלפלים ומערבבים עם הקמח. ממשיכים בלישה איטית כ־20 דקות לקבלת בצק אחיד, נוקשה ואלסטי (אפשר גם במיקסר, אבל הבצק נוקשה והמיקסר מתקשה לעבדו). אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה

3

מחלקים את הבצק לשניים ומעבירים כל חלק במכונת פסטה מספר פעמים, לקבלת יריעות בעובי 2 מ"מ (עובי קיסם). חותכים את הרצועות למקטעים של 30 ס”מ ואת המקטעים לרצועות דקיקות (אם יש לכם סכיני חיתוך במכונת הפסטה בוחרים בחיתוך הדק ביותר).

מכינים רוטב, מבשלים פסטה ומגישים

4

משרים אנשובי, קליפת לימון מגוררת ושום בשמן זית למשך חצי שעה.

5

מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות.

6

במקביל יוצקים למחבת רחבה (שתוכל להכיל גם את הפסטה) את שמן הזית עם כל מה שהושרה בו, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.

7

מיד כשהפסטה מבושלת מעבירים אותה אל המחבת בעזרת מלקחיים. מבשלים על להבה גבוהה תוך נענוע המחבת עד שהפסטה נעטפת ברוטב. מוסיפים מלח ופלפל, מפזרים את פירורי הלחם מקפיצים במחבת לפיזור אחיד ומגישים.