מתכון

קושו – קליפות הדרים וצ'ילי מותססות

יולי 2020
קושו קליפות הדרים וצ’ילי מותססות. צילום: shutterstock
קושו קליפות הדרים וצ’ילי מותססות. צילום: shutterstock

הקושו הוא ממרח עז טעם מהמטבח היפני שמבוסס על קליפות הדרים וצ'ילי. ביפן שמים מעט ממנו על סושי וסשימי

כשאני אומר "מעט" אני מתכוון ממש בפינצטה. הממרח נשמר עד חודש במקרר ואפשר להכין אותו גם עם קלמנטינות, תפוזים, אשכולית או יוזו. רק הקפידו לשמור על הכמויות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים גרידות הדרים ומחצית מהמלח על קרש חיתוך וקוצצים בסכין עד שמתקבלת משחה.

2

כותשים שום, פלפל חריף ואת יתרת המלח במכתש ועלי למשחה גרגירית. מוסיפים את השום והפלפל לגרידת הלימון שעל קרש החיתוך, מערבבים ומועכים עם הלהב (כמו שמועכים שן שום) למשחה גרגירית עדינה. כל התהליך אמור לקחת כ-10 דקות.

3

מעבירים לצנצנת ומשהים לתסיסה של יומיים במקרר. הקושו יישמר במקרר כחודש.