מתכון

קטשופ של פעם

יולי 2019
2 דירוגים
צ׳יפס שעועית ירוקה וקטשופ של פעם של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
צ׳יפס שעועית ירוקה וקטשופ של פעם של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

לפני כמה שנים נתקלתי בצילום של המתכון המקורי של קטשופ היינץ מ–1892. הגרסה המקורית עולה על הצאצא המודרני שלה

מובן שמיד הכנתי אתהמתכון של היינץ וגיליתי שקטשופ היה פעם הרבה יותר ממחית סוכר אדומה. הגרסה המקורית לקטשופ עולה על הצאצא המודרני שלה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר על אש בינונית ומטגנים בצלים כ־3 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים שום ומטגנים עוד כמה שניות עד שעולה ריח.

2

מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל צ'ילי, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים.

3

מוסיפים עגבניות משומרות, חומץ בן יין, סוכר ומלח ומבשלים כ־30 דקות עד לקבלת רוטב בסמיכות של קטשופ. טוחנים עם מוט ריסוק ידני למחית חלקה. הקטשופ נשמר בצנצנות אטומות עד שבועיים במקרר.