מתכון

קיפודי אורז ועוף

ינואר 2016
1 דירוגים
קיפודי אורז ועוף. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
קיפודי אורז ועוף. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

ילדים ישתגעו על הקציצות האלה גם בזכות המראה החמוד שלהן וגם כיוון שטובלים אותן ברוטב מתוק של חמאת בוטנים

אפשר להחליף את העוף בחזיר, בשרימפס או בדג – זמני האידוי לא ישתנו, אבל חשוב להקפיד על שימוש באורז יסמין, משום שאורז מזן אחר לא יתרכך בזמן בישול כה קצר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למטבל:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מניחים אורז בקערה ומכסים בהרבה מים רותחים. משרים כשעה או עד שהמים מגיעים לטמפ' החדר ומסננים.

2

מערבבים את כל החומרים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מסדרים בסלסילת אידוי מרופדת כמוסבר בהמשך ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

3

מרתיחים מים בסיר, מניחים את סלסילת האידוי על הסיר, מכסים ומאדים כ-10 דקות עד שהאורז תופח ומתרכך והבשר אטום ולבן.

מכינים את המטבל ומגישים

4

: בזמן שהקציצות באידוי מערבבים את כל החומרים למרקם חלק.

5

מגישים את הקציצות החמות לצד המטבל.

גיוון: במקום מיץ לימון אפשר להשתמש בליים.