מתכון

קיצ'רי איורוודי: תבשיל אורז ושעועית מש הודי

דצמבר 2018
2 דירוגים
קיצ'רי איורוודי – תבשיל אורז ושעועית מש הודי של שפית אמבר רוגע. צילום: שי בן אפרים
קיצ'רי איורוודי – תבשיל אורז ושעועית מש הודי של שפית אמבר רוגע. צילום: שי בן אפרים

קיצ'רי הוא הגרסה ההודית למרק העוף שלנו. נהוג לאכול אותו בזמן החלמה ממחלות כמו שפעת וקלקולי קיבה

משרים את המש 8 שעות במים לפני ההכנה, ואת האורז במשך שעה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

תוספת ירקות אופציונלית

לקישוט

תוספת ירקות אופציונלית

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את המש בקערה מלאה מים למשך 8 שעות ומסננים מהמים. משרים את האורז במים כשעה לפני הבישול ומסננים.

2

כותשים קלות את זרעי הכוסברה במכתש ועלי או במטחנת תבלינים. מוסיפים את תרמילי ההל לרגע וסודקים אותם.

3

מחממים בסיר את שמן הקוקוס ומוסיפים את זרעי הכוסברה, הכמון ותרמילי ההל. מטגנים כ-20 שניות עד שהתבלינים משחימים ומעלים ריח ניחוח, מוסיפים את הבצל ומאדים עוד כ-2 דקות על אש בינונית תוך ערבוב.

4

מוסיפים את האורז והמש ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות נוספות. מוסיפים את המים, כורכום ואבקת ג'ינג'ר ואת הירקות, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום האפשרי ומבשלים עד היספגות הנוזלים, כ-45 דקות.

5

טיפ: במצב שבו העיכול חלש ויש כאבי בטן, חוסר תיאבון וכך הלאה, כדאי להחליף את האורז המלא באורז בסמטי לבן, לוותר על הבצל, להביא את המש להנבטה מלאה ולבשל בכמות גדולה של מים, עד 5 כוסות, לתוצאה דייסתית וקלילה לעיכול.