לתפוחי האדמה הסגולים מזן ויטולט יש צבע עז וטעם נהדר שמזכיר ערמונים. זהו אמנם זן חדש, אך הוא מבוסס על זני תפוחי אדמה סגולים קדומים, שהיו מוכרים לאינדיאנים בצפון אמריקה. להשיג בקלות בשוקי איכרים, אצל חלק מן הירקנים ולפעמים אפילו בסופר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מכינים את המלית: מחממים מחבת עם מעט שמן קוקוס ומקפיצים ארטישוק בעדינות כ 5 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה, מתבלים בשום, מלח ופלפל שחור ומקפיצים עוד כמה דקות עד לריכוך הירקות והשחמתם.
2
מחממים תנור ל 180 מעלות.
3
מרכיבים את הקיש ואופים: מסדרים את תחתיות הארטישוק ותפוחי האדמה על הקלתית. מוסיפים גבינת פטה מפוררת לתערובת הרויאל ויוצקים על הירקות.
4
אופים כ 40 דקות עד שהמלית מתייצבת.
5
שומרים מכוסה במקרר ומגישים פושר או מחומם קלות בתנור.