מתכון

קיש פטריות וגבינת עיזים

דצמבר 2018
3 דירוגים
קיש פיטריות וגבינת עיזים של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן
קיש פיטריות וגבינת עיזים של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן

קיש מרענן שניתן להגיש כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית

מצננים את הבצק במקרר פעמיים, שעתיים בסך הכל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

לרויאל

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם פירורי. מוציאים מהמיקסר ולשים את הבצק ידנית כדי שלא יתחמם יתר על המידה, דבר שפוגע בפריכותו לאחר האפייה.

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כשעה.

למלית

3

מקפיצים יחד במחבת את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים על גבי מסננת על מנת לסנן נוזלים עודפים.

לרויאל

4

מערבבים את כל מרכיבי הרויאל ומניחים במקרר.

5

לאחר כשעה בודקים שהבצק קשה למגע והתייצב מספיק. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ולגודל התבנית הרצויה. חותכים עודפים מהבצק ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג על מנת שלא יתנפח באפייה, ומכניסים לקירור נוסף של כשעה.

לאפייה

6

מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים "אפייה עיוורת": מניחים נייר אפייה על הקלתית ועליו מעין "משקולת" מקטניות (גרגירי חומוס, לדוגמה). אופים כ-20 דקות. מוציאים את הקלתית האפויה וממלאים במלית הפטריות והבצל, ומעל הכל יוצקים את הרויאל. מעטרים בפרוסות גבינת עיזים ומחזירים להמשך אפייה של כ-20 דקות נוספות, או עד שמרכז הקיש יציב למגע.