מתכון

קיש תרד בחמאה ופרמזן

מרץ 2019
1 דירוגים
קיש תרד בחמאה ופרמזן של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר
קיש תרד בחמאה ופרמזן של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר

השף חנוך שכטר מכין קיש תרד שמתאים לארוחת בוקר, צהריים, פיקניק חגיגי או בראנץ' ביתי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

בצק

1

מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

מלית

2

מחממים את החמאה במחבת, ומטגנים את התרד בזריזות, עד שהוא מאבד חצי מנפחו. מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומטגנים 2 דקות נוספות. מצננים.

3

בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת ופרמזן. מוסיפים את תערובת התרד לאחר שהצטננה ומתבלים במלח.

קיש

4

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגולים בגודל התבנית הנבחרת. משמנים את התבנית בספריי שמן או בנייר מרוח בחמאה, ומרפדים בבצק. מכניסים את התבנית למקרר.

5

לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות עד להשחמה. במקרה של התרוממות הבצק, כדאי להוריד אותו בעזרת המזלג.

6

מוציאים את הבצק מהתנור ויוצקים עליו את המלית בצורה שווה. מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה, עד שסכין שנכנסת למרכז הקיש יוצאת יבשה.