מתכון

קי ליים טרייפל

נובמבר 2019
2 דירוגים
קי ליים טרייפל של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
קי ליים טרייפל של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

החלטתי להשתמש בקי ליים פאי המקורי כהשראה וליצור קינוח חדש, שמורכב משכבות קרם לימון קליל, קצפת ושטרויזל לימוני

את הקלתית מהפאי המקורי פירקתי ליתדות של בצק פריך ונעצתי אותם בקרם, אבל אפשר לוותר על הבצק הפריך ולהסתפק רק בשטרויזל, שמעניק את המרקם הפריך המתבקש. הקינוח הזה יתאים גם להגשה בכלי מרכזי – קי ליים אקסטרה לארג' להכנת טרייפל בכלי מרכזי, מוותרים על שקית הזילוף ויוצרים שכבות בעובי 3-2 ס"מ בעזרת כפות. מקררים 4 שעות לפני ההגשה ונועצים את כל היתדות במרכז הקרם.

10-8 כלים בקוטר 8 ס"מ או לכלי הגשה בקוטר 28 ס"מ

מומלץ להתחיל בהכנות יום לפני ההגשה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם לימון

לקצפת

לשטרויזל לימוני

ליתדות בצק פריך (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים יתדות בצק פריך

1

מעבדים קמח, חמאה וסוכר במעבד מזון רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים מים ומעבדים רק עד שמתגבש בצק.

2

אוספים את הבצק לכדור, משטחים מעט ועוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות ליריעה בעובי 4-3 מ"מ ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקפיא לשעה.

4

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

5

אופים את הקלתית 30 דקות עד הזהבה. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור דולק.

6

שוברים את הקלתית האפויה למקלות א-סימטריים ושומרים בקופסה אטומה עד שבוע.

מכינים שטרויזל

7

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד לקבלת פירורים. מפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8

אופים כ- 20 דקות עד שהפירורים זהובים.

מכינים קרם לימון

9

טורפים מיץ לימון, ביצים, חלמונים וסוכר בקערה חסינת חום.

10

מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומבשלים על להבה גבוהה 15-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שהקרם מפסיק להסמיך (איך בודקים? כשהקרם נעשה סמיך מאוד נותנים לו להתבשל עוד 2 דקות בלי לערבב - אם הוא ממשיך להסמיך סימן שאינו מוכן).

11

מסננים את הקרם, מעבירים לקערה ומצננים לטמפ' חום שפתיים. מוסיפים קליפת לימון וחמאה וטוחנים להטמעה בעזרת מוט ריסוק ידני. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים שכבה בעובי 1/2 1 ס"מ לכלי ההגשה.

מכינים קצפת ומרכיבים את המנה

12

מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה ורכה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים שכבה בעובי 1/2 1 ס"מ על קרם הלימון שבכלים האישיים.

13

מפזרים מהשטרויזל על הקצפת וממשיכים ביצירת שכבות קרם לימון-קצפת- שטרויזל עד שהכלים מלאים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 3 שעות לפחות לפני ההגשה. אפשר להכין את הקינוח עד יום מראש.

לפני ההגשה

14

נועצים מקל בצק פריך או שניים בכל מנה.