מתכון

קלמרי כבושים

יוני 2020
קלמרי כבושים של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
קלמרי כבושים של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

דגים ופירות ים כבושים הם הפנים הים תיכוניים של המטבח האיטלקי. מגישים בתחילת הארוחה עם או בלי ברוסקטות

קלמארי גדולים כדאי לחתוך לנתחים אלכסוניים. את הקטנים אפשר לכבוש שלמים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתחמיץ דגים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חולטים קלמרי במים רותחים כדקה ומעבירים למי קרח. מסננים, מייבשים ומכניסים לצנצנת בינונית בעלת מכסה תואם.

2

מביאים את כל חומרי התחמיץ לרתיחה בסיר ומכבים להבה. יוצקים את התחמיץ החם על הקלמרי, מכסים, מצננים ושומרים במקרר עד שבוע ימים. אחרי לילה במקרר הקלמרי יהיו במיטבם, אבל אפשר לאכול ברגע שמתקרר.

3

מגישים עם לחם טרי ושמנת חמוצה.