מתכון

קלסונס

אבא מתחיל להכין את הקלסונס - מאכל טבריאני אורגינל, שלמד להכין מסבתא תמר

28,768 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קלסונס. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קלסונס. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

טירוף ההכנות לקראת חג השבועות מתחיל במטבח של אמא ואבא שבוע לפני. אבא (דור שביעי בארץ) מתחיל להכין את הקלסונס – מאכל טבריאני שלמד להכין מסבתא תמר. הקלסונס מזכירים רביולי ממולאים בצפתית. ממש כמו כל רביולי, אפשר להכין ולהקפיא עד השימוש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק:

למלית:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

לשים את חומרי הבצק ביד ומוסיפים מעט מים תוך כדי לישה, עד שהוא מתגבש. מניחים בצד לחצי שעה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים, מעצבים ומבשלים:

3

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ, וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת כוס או בעזרת תבניות פורמה של רביולי. מניחים כף מלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מהדקים היטב מסביב.

4

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח רותחים ומבשלים את הקלסונס 5-3 דקות, עד שהם רכים.

5

אם לא אוכלים מיד, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול, מוציאים ומשמנים במעט שמן או חמאה כדי למנוע הידבקות.

6

מגישים חם עם צפתית מגוררת או מקפיצים במחבת עם חמאה.

לחימום חוזר: טובלים במים רותחים או מקפיצים במחבת עם חמאה.