מתכון

קלצונה בטוסטר

אוקטובר 2019
8 דירוגים
קלצונה בטוסטר פסים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קלצונה בטוסטר פסים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קלצונה היא בעצם פיצה מקופלת עם מילוי, וכאן אני מכינה אותה, תתפלאו, בטוסטר ביתי ולא בתנור

הבצק קל להכנה, נוח לעבודה ואינו מצריך התפחה ארוכה. אפשר כמובן לשחק עם מילויים אחרים שאוהבים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מילוי

1

מערבבים את כל חומרי המילוי.

מכינים בצק

2

מערבבים בקערה שמרים, סוכר, מים וחלב ומשהים ל־2 דקות. מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ומערבבים. לשים בידיים כ־3 דקות לכדור בצק אחיד.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת או ניילון ל־10 דקות.

4

מחממים טוסטר פסים. מחלקים את הבצק ל־4 ומרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעיגולים גדולים ודקים ככל האפשר על משטח עבודה מקומח ובעזרת מערוך.

5

ממלאים כל עיגול בצק ברבע מתערובת המילוי. מקפלים לחצי (לצורת קלצונה), מהדקים היטב את השוליים וצובטים ליצירת שוליים מעוטרים (כמו באמפנדס) או חורצים בעדינות בעזרת מזלג.

6

מברישים את פני הקלצונה במעט שמן זית משני הצדדים ומעבירים לטוסטר החם. קולים 3־4 דקות להזהבה.