מתכון

קנלוני זוקיני וגבינת עזים

נובמבר 2019
1 דירוגים
קנלוני זוקיני וגבינת עזים. צילום: shutterstock
קנלוני זוקיני וגבינת עזים. צילום: shutterstock

קל להכין קנלוני ממולא בתערובת גבינות מגלילי פסטה שאינם מצריכים בישול מוקדם

ממלאים בתערובת המילוי בעזרת מזרק או שקית ניטוף (בעלי פייה מעט יותר קטנה מקוטר גליל הפסטה), חוסמים באצבע פתח אחד של גליל הפסטה ומזריקים עד כ-3/4 ס"מ מהקצוות (כדי שהמילוי לא יגלוש באפייה). מסדרים בתבנית אפייה ומכסים ברוטב נוזלי אשר נספג ומבשל את גלילי הפסטה בעת האפייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לרוטב השמנת

לקנלוני

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

המלית

1

מערבבים בקערה נפרדת את הזוקיני, קליפת הלימון והגבינות, ומתבלים במלח ובפלפל לבן. מועכים ומערבבים היטב למלית אחידה.

רוטב השמנת

2

חממים בסיר את השמנת, החלב, המים, השום עד לסף רתיחה, ומתבלים בתימין, במלח ובפלפל לבן. מסירים מהאש, מצננים ומסננים.

3

ממיסים בסיר קטן את החמאה על להבה נמוכה. מוסיפים את הקמח ובוחשים עד כשכולו נספג. מוסיפים את היין ואת רוטב השמנת ומערבבים לרוטב אחיד.

הקנלוני

4

ממלאים את הקנלוני במלית, מניחים בתבנית משומנת (אפשר בשתי קומות) ויוצקים עליהם את הרוטב.

5

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהקנלוני מתרככים.

6

מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את גבינת הפרמז'ן ואופים במשך כ-10 דקות נוספות עד להזהבה.