מתכון

קנלוני פיצה

אוגוסט 2019
2 דירוגים
קנלוני פיצה של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
קנלוני פיצה של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

טוויסט למנת אייטיז: במקום להניח את הפסטה הממולאת בתבנית, מעמידים אותם ברוטב ושותלים ביניהם מוצרלה ובייקון

אם תשתמשו בתבנית עגולה או במחבת ברזל (שמתאימה גם לתנור), תקבלו גם את הלוק העגול והמשובב של הפיצה. להכנת הקנלוני משתמשים בבצק עשיר בחלמונים שמתבלים בעשבי תיבול. אפשר כמובן לוותר על התיבול – גם בצק ניטרלי יעבוד כאן טוב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מחממים שמן זית במחבת ברזל, שמתאימה גם לתנור, ומטגנים שום 3 דקות על להבה נמוכה עד הזהבה. מוסיפים עגבניות, מתבלים במלח ומועכים בעזרת כף עץ.

2

מגדילים מעט את הלהבה ומביאים לרתיחה עדינה. מכסים חלקית ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מוכן. מערבבים ומועכים את העגבניות. אם אין מחבת ברזל מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ.

מכינים את המלית

3

מזהיבים פרוסות בייקון במחבת 4 דקות על להבה בינונית. הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות. מניחים מעל רשת לצינון קל.

4

קוצצים את הבייקון ומערבבים עם הריקוטה לתערובת אחידה. מתקנים תיבול (זהירות - הבייקון די מלוח).

ממלאים את הקנלוני ואופים

5

מרדדים את בצק הפסטה ליריעות בעובי 2 מ"מ (מספר 7 במכונה ביתית). מניחים את היריעות על מגש ומפרידים ביניהן במעט קמח סמולינה.

6

בינתיים מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול.

7

מטגנים בייקון במחבת 4 דקות על להבה בינונית להזהבה.

8

מבשלים את יריעות הפסטה כ- 2 דקות עד הן מבושלות. שולים אותן בעדינות רבה ופורשים בתבנית משומנת לצינון קל.

9

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

10

על קרש חיתוך חותכים את יריעות הפסטה המבושלות למלבנים באורך 8 ס"מ וברוחב 5 ס"מ.

11

מניחים בקצה הקצר של כל מלבן פסטה כף-שתיים מתערובת הריקוטה-בייקון ומגלגלים לקבלת צינורות קטנים. מסדרים את הגלילים בתבנית עם הרוטב בעמידה וכמה שיותר בצפיפות. דוחסים ביניהם קרעי מוצרלה ופרוסות בייקון.

12

מפזרים עלי בזיליקום ופרמזן, מטפטפים מעט שמן זית ואופים 15 דקות או עד שהפסטה מזהיבה והמוצרלה נמסה. מגישים מייד.