מתכון

קציצות דגים בטחינה ופיסטוקים

בני רבה, הלא הוא "בני הדייג", חושף את כל הסודות לקציצות דגים נהדרות

פברואר 2019
קציצות דגים בטחינה ופיסטוקים של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קציצות דגים בטחינה ופיסטוקים של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה

להגשה

אופן ההכנה

1

קוצצים דק את פילה הדג, הכוסברה והבצלים ומכניסים לקערה. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם עד שהתערובת יציבה דיה ליצירת כדורים. במידה שהעיסה אינה יציבה מספיק, מוסיפים עוד פירורי לחם.

2

בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר פרגמנט ועליו מניחים את קציצות הדגים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומעבירים למצב גריל. מכניסים את תבנית הקציצות לתנור ל-10 דקות.

לטחינה

3

מוסיפים מעט מעט, תוך ערבוב, את הנוזלים והתבלינים לטחינה הגולמית.

להגשה

4

מוציאים את תבנית הקציצות מהתנור ויוצקים מעל את הטחינה המוכנה. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מוציאים מן התנור, ומפזרים מעל פיסטוקים מפוררים ומגישים.