לפני הבישול שימו את קוביות הדלעת במים עם לימון למשך שעה. תיווכחו לראות שצורתן תישמר יפה בזמן הבישול והדלעת לא תהפוך לדייסה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לרוטב דלעת:
אופן ההכנה
מכינים את תערובת הקציצות:
1
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להתייצבות.
מכינים את הרוטב:
2
מחממים סיר רחב ונמוך עם שמן ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה.
3
מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות עד שהדלעת מתרככת מעט. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים.
מעצבים קציצות ומבשלים ברוטב:
4
מעצבים 25 קציצות בגודל כדור פינג-פונג (30-25 גרם כל אחת) ומוסיפים אותן לסיר הרוטב. מכסים ומבשלים 20-15 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהקציצות מוכנות. מדי פעם מנענעים את הסיר ובודקים שלא חסרים נוזלים.