מתכון

קציצות דגים ברוטב דלעת

קציצות עם ארומה לימונית חמצמצה משתכשכות ברוטב עם קוביות דלעת נגיסות

פברואר 2016
קציצות דגים ברוטב דלעת. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
קציצות דגים ברוטב דלעת. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

לפני הבישול שימו את קוביות הדלעת במים עם לימון למשך שעה. תיווכחו לראות שצורתן תישמר יפה בזמן הבישול והדלעת לא תהפוך לדייסה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב דלעת:

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות:

1

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להתייצבות.

מכינים את הרוטב:

2

מחממים סיר רחב ונמוך עם שמן ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה.

3

מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות עד שהדלעת מתרככת מעט. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים.

מעצבים קציצות ומבשלים ברוטב:

4

מעצבים 25 קציצות בגודל כדור פינג-פונג (30-25 גרם כל אחת) ומוסיפים אותן לסיר הרוטב. מכסים ומבשלים 20-15 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהקציצות מוכנות. מדי פעם מנענעים את הסיר ובודקים שלא חסרים נוזלים.

גיוון: ניתן להמיר אחד מכוסות היין הלבן בכוס מים.