מתכון

קציצות דגים ברוטב דלעת

פברואר 2016
2 דירוגים
קציצות דגים ברוטב דלעת. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
קציצות דגים ברוטב דלעת. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

קציצות עם ארומה לימונית חמצמצה משתכשכות ברוטב עם קוביות דלעת נגיסות

לפני הבישול שימו את קוביות הדלעת במים עם לימון למשך שעה. תיווכחו לראות שצורתן תישמר יפה בזמן הבישול והדלעת לא תהפוך לדייסה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות:

לרוטב דלעת:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות:

1

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להתייצבות.

מכינים את הרוטב:

2

מחממים סיר רחב ונמוך עם שמן ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה.

3

מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות עד שהדלעת מתרככת מעט. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים.

מעצבים קציצות ומבשלים ברוטב:

4

מעצבים 25 קציצות בגודל כדור פינג-פונג (30-25 גרם כל אחת) ומוסיפים אותן לסיר הרוטב. מכסים ומבשלים 20-15 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהקציצות מוכנות. מדי פעם מנענעים את הסיר ובודקים שלא חסרים נוזלים.

גיוון: ניתן להמיר אחד מכוסות היין הלבן בכוס מים.