החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לתפוחי האדמה:
לרוטב האדום:
להגשה:
אופן ההכנה
הכנת הקציצות:
1
קוצצים את הדג בסכין לחתיכות קטנות, אבל לא יותר מידי. קוצצים את יתר המרכיבים.
2
בקערה מערבבים את כל המרכיבים בעדינות, עד שהכל מעורבב בצורה הומוגנית.
3
יש ליצור קציצה אחת, לבשל (אפשר על המחבת) – כך נדע אם חסר מלח/פלפל – ונוכל לתקן, כדי שיתר הקציצות יהיו מאוזנות. זה תהליך חובה בכל מסעדה מקפידה. בין אם מדובר במסה לקבאב, המבורגר או קציצות.
הכנת תפוחי האדמה:
4
סוחטים את הלימונים ומניחים את כל המרכיבים (כולל הלימונים עצמם) בסיר ומביאים לסף רתיחה (אדים, אבל לא בעבוע). מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים בבעבוע עדין עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים ושומרים בצד.
הכנת הרוטב:
5
צולים את הגמבה בכמות נדיבה של שמן זית, בלי שתזהיב. כאשר היא מתרככת, מוסיפים את הפלפלים החריפים לעוד דקה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מנמיכים את האש.
6
מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב עד שמריחים את התבלינים נפתחים. מכניסים את העגבניות ומערבבים בעדינות. מכסים ומבשלים לריכוך העגבניות כ־20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
7
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ־5 דקות. מוסיפים את הקציצות מלמעלה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהן מתאדות. בשלב זה, משקשקים את הסיר בעדינות.
הרכבת המנה:
8
בעזרת כף גדולה שולפים תפוחי אדמה, 4 קציצות ורוטב אדום. מניחים שלושה תרמילים של שעועית ירוקה, מטפטפים מיץ לימון לפי הטעם, ומפזרים עלי כוסברה.
צילום: רן בירן