מתכון

קציצות דגים ירוקות עם יוגורט לימוני

חביתת ירק היא אחת מאבני היסוד של המטבח המקומי לדורותיו וההשראה לתיבול הקציצות הללו

ינואר 2016
קציצות דגים ירוקות עם יוגורט לימוני. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
קציצות דגים ירוקות עם יוגורט לימוני. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

ליוגורט לימוני:

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות:

1

מרסקים עשבי תיבול, כרישה, שום, בצל ירוק ופלפל חריף במעבד מזון ב-4-3 פולסים קצרים. מוסיפים את הדג ומעבדים ב-10-8 פולסים נוספים לתערובת די אחידה אבל לא מחיתית. מעבירים לקערה.

2

מוסיפים ביצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

מכינים יוגורט לימוני:

3

מערבבים את החומרים ושומרים בקירור עד ההגשה.

מטגנים את הקציצות ומגישים:

4

מחממים מחבת רחבה וכבדה על להבה גבוהה-בינונית ומזלפים מעט שמן.

5

יוצרים קציצות קטנות בגודל אגוז בידיים רטובות ומטגנים כדקה וחצי מכל צד.

6

מגישים חם או בטמפ' החדר עם היוגורט.

גיוונים:

  • מגישים את הקציצות על סוֹס של עגבניות טריות ושמן זית.
  • מגישים את הקציצות עם יוגורט מתובל בשום ועשבי תיבול.