החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות הדגים:
לתבשיל התרד:
לטיגון הקציצות:
אופן ההכנה
הכנת הקציצות:
1
קוצצים את הדג בסכין לחתיכות קטנות, אבל לא יותר מדי. קוצצים את יתר המרכיבים. בקערה מערבבים את כל המרכיבים בעדינות, עד שהכל מעורבב בצורה הומוגנית.
2
יש ליצור קציצה אחת, לבשל (אפשר על המחבת) – כך נדע אם חסר מלח/פלפל – ונוכל לתקן, כדי שיתר הקציצות יהיו מאוזנות. זה תהליך חובה בכל מסעדה מקפידה. בין אם מדובר במסה לקבאב, המבורגר או קציצות.
3
מכינים מיתר המסה כ־40 קציצות (משקל 40 גרם כל אחת).
הכנת הרוטב:
4
בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל לצבע זהוב, מוסיפים את השום והצ׳ילי ומזהיבים אותם.
5
מוסיפים את התרד. לאחר שהוא איבד את רוב נפחו, מוסיפים ציר או מים עד שהתרד לח לחלוטין, אך רצפת הסיר מכוסה במעט מים ולא מוצפת. מוסיפים את החומוס ומערבבים עד שהתבשיל מסמיך מעט והופך אחיד. מתקנים תיבול במלח, לימון ושמן זית.
טיגון הקציצות:
6
מקמחים מעט את הקציצות בקמח, מטגנים אותן בשמן חצי עמוק במחבת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
הרכבת המנה:
7
מיד לאחר הטיגון, לוקחים את הקציצות מהנייר סופג ומפזרים בסיר התבשיל, כך שיספחו חלק מהרוטב בצד התחתון שלהן. מניחים בצלחת כמה קציצות עם הרוטב ומגישים.