אני מוסיף לתערובת מחית קארי, סירופ של סוכר דקלים ושעועית ירוקה טרייה, המעניקה ממד רענן ופריך. כדאי לא לפרוס את השעועית דק מדי, כדי לקבל מכסימום פריכות ורעננות בכל ביס.
סלט מלפפונים תאי
משהו בין סלט למטבל, שמגישים ליד קציצות הדגים. חשוב לא לפרוס את המלפפונים דק מדי (העובי המומלץ הוא 1/2 ס"מ) כדי שמרקמם הנגיס לא ייהפך סמרטוטי לאחר השהייה ברוטב. הסלט יישמר במקרר עד 3 ימים. ככל שעובר זמן כך טעמיו נעשים חמוצים יותר – ממש כמו בתהליך כבישה.
חומרים ל 5-4- מנות:
2 כפות חומץ רגיל
3 כפות מיץ ליים סחוט טרי
3 כפות סוכר
3 כפות מירין
3 בצלי שאלוט פרוסים לטבעות דקות
3 מלפפונים קלופים ופרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
4 כפות רוטב דגים (נאם פלא)
1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס דק
2 כפות בוטנים קלויים קצוצים
¤ מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למעט הבוטנים עד שהסוכר נמס. מעבירים למקרר למשך 30 דקות לספיגת טעמים.
¤ מוסיפים בוטנים ומגישים לצד קציצות דגים או לצד כל מנה מטוגנת אחרת.
סירופ סוכר דקלים
לסוכר דקלים יש מתיקות עדינה וגוון קרמלי נעים והוא הממתיק התאילנדי הרשמי. בארץ הוא נמכר לרוב במטבעות שמשקלן 50 גרם. את סוכר הדקלים אפשר לגרר לתוך מאכלים (ואפילו לתוך תה), אבל אני מכין ממנו סירופ, שנשמר המון זמן במקרר ומחליף את הסוכר הרגיל במתכונים תאיים. כך מכינים: ממיסים בסיר 6 מטבעות סוכר דקלים עם 120 מ"ל (1/2 כוס) מים ו- 120 מ"ל מירין. מבשלים כדקה לאחר ההמסה עד שמתקבל סירופ דליל יחסית בצבע קרמל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים בקערה גדולה את כל החומרים למעט שמן לטיגון ולשים לפחות 5 דקות לקבלת תערובת אחידה ודביקה (לחילופין אפשר לערבל במיקסר עם וו גיטרה). מכסים בניילון נצמד ונותנים לתערובת לנוח 10 דקות במקרר.
2
יוצרים מהתערובת כ-25 קציצות פחוסות קלות בקוטר 6-5 ס"מ.
3
מחממים מחבת עמוקה או סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקציצות בשמן הלוהט 3-2 דקות עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
4
מגישים חם או בטמפ' החדר עם סלט מלפפונים (ראו מתכון למעלה).