מתכון

קציצות דג בטחינה ירוקה

הסינייה היא מקור ההשראה לתבשיל הזה, ולכן השתמשתי בתבלינים פיקנטיים מהמטבח הערבי כמו כמון

מרץ 2020
קציצות דג בטחינה ירוקה של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות דג בטחינה ירוקה של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לטחינה

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את כל חומרי הקציצות למעט פירורי הפנקו והשמן לטיגון ומקררים כשעה להתייצבות.

2

יוצרים מתערובת הדגים קציצות פחוסות בקוטר 5 ס”מ, טובלים בפירורי פנקו ומטגנים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הטחינה

3

מעבדים את כל חומרי הטחינה למעט המים במעבד מזון. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים ואופים

5

מברישים פרוסות בצל בשמן זית, מתבלים במלח ומניחים בתבנית. מברישים פרוסות עגבנייה בשמן זית, מתבלים במלח ומניחים על פרוסות הבצל. מניחים על כל פרוסת עגבנייה קציצת דג ומזלפים מעל טחינה.

6

אופים 10-8 דקות עד שהירקות והטחינה זהובים.