החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לטחינה
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
מערבבים את כל חומרי הקציצות למעט פירורי הפנקו והשמן לטיגון ומקררים כשעה להתייצבות.
2
יוצרים מתערובת הדגים קציצות פחוסות בקוטר 5 ס”מ, טובלים בפירורי פנקו ומטגנים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
מכינים את הטחינה
3
מעבדים את כל חומרי הטחינה למעט המים במעבד מזון. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים ואופים
5
מברישים פרוסות בצל בשמן זית, מתבלים במלח ומניחים בתבנית. מברישים פרוסות עגבנייה בשמן זית, מתבלים במלח ומניחים על פרוסות הבצל. מניחים על כל פרוסת עגבנייה קציצת דג ומזלפים מעל טחינה.
6
אופים 10-8 דקות עד שהירקות והטחינה זהובים.