ננה: "קציצות בסנדוויץ' הן תענוג גדול. העסיסיות והרכות שלהן בתוך הלחם והטעמים שספוגים בהן היו מאוד חסרים לי כשהפכתי לטבעונית. ככה נולדו קציצות הטופו האלה. זרעי הפשתן התגלו כתחליף מעולה לביצים — הם קושרים יופי את כל המרכיבים. רק אל תתפתו להוסיף מהם יותר כדי לקבל קציצות מוצקות יותר, כי הטעם שלהם עצי ושתלטן."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים זרעי פשתן בקערית, מוסיפים מים רק עד כיסוי ומשרים למשך 30 דקות.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3
טוחנים את זרעי הפשתן עם מי ההשריה ויתר החומרים בבלנדר בכמה פולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
4
יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 8-7 ס"מ ומניחים בתבנית.
5
אופים כ-35 דקות או עד שהקציצות מקבלות מעטה זהוב עדין. מגישים חם או בטמפ' החדר.
6
שומרים עד 4 ימים בקופסה במקרר.