ממניעי חיסכון אפשר להחליף את בשר הטלה בבשר בקר ולטחון אותו יחד עם שומן טלה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את החומרים (מלבד השמן לטיגון) בקערה ולשים היטב בידיים. יוצרים קציצות בקוטר 3 ס"מ. מניחים על מגש ומעבירים למקרר ל 1/2 שעה להתייצבות.
2
מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים פלפל ושום ומטגנים שניות אחדות. מוסיפים עגבניות ומטגנים על להבה גבוהה 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח, מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים כ 10 דקות. מערבבים מפעם לפעם.
3
מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה. מועכים את תוכן הרוטב בעזרת מצקת כדי למצות כמה שיותר מיץ. שומרים חם עד ההגשה.
4
מטגנים את הקציצות: מחממים מחבת עם שמן רדוד (כמו לשניצל) ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומבושלות גם במרכזן. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג
5
מגישים: יוצקים רוטב עגבניות לצלחת עמוקה. מסדרים 4-3 קציצות בכל צלחת ומניחים רצועות ליבת חציל. לשדרוג יוצקים על הקציצות גם רוטב טחינה.