מתכון

קציצות טלה וחציל במיץ עגבניות

ורסיה קצת יותר מעוצבת ומתוחכמת על הקלאסיקה הביתית

מרץ 2025
קציצות טלה וחציל במיץ עגבניות של חיים כהן (צילום: דניאל לילה)
קציצות טלה וחציל במיץ עגבניות של חיים כהן (צילום: דניאל לילה)

ממניעי חיסכון אפשר להחליף את בשר הטלה בבשר בקר ולטחון אותו יחד עם שומן טלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את החומרים (מלבד השמן לטיגון) בקערה ולשים היטב בידיים. יוצרים קציצות בקוטר 3 ס"מ. מניחים על מגש ומעבירים למקרר ל 1/2 שעה להתייצבות.

2

מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים פלפל ושום ומטגנים שניות אחדות. מוסיפים עגבניות ומטגנים על להבה גבוהה 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח, מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים כ 10 דקות. מערבבים מפעם לפעם.

3

מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה. מועכים את תוכן הרוטב בעזרת מצקת כדי למצות כמה שיותר מיץ. שומרים חם עד ההגשה.

4

מטגנים את הקציצות: מחממים מחבת עם שמן רדוד (כמו לשניצל) ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומבושלות גם במרכזן. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג

5

מגישים: יוצקים רוטב עגבניות לצלחת עמוקה. מסדרים 4-3 קציצות בכל צלחת ומניחים רצועות ליבת חציל. לשדרוג יוצקים על הקציצות גם רוטב טחינה.